Manja slova Veća slova RSS

>

Održan 18-i godišnji sastanak ENIC/NARIC mreže

Datum objave: 25.07.2011 15:05 | Autor: vesna gajevic

Ispis Štampaj stranicu


      U Varšavi je od 19-21. juna održan 18. sastanak ENIC/NARIC mreže. Ovo je bio godišnji sastanak predstavnika ENIC/NARIC centara iz Evrope i svijeta.Kao predstavnik Crne Gore učestvovao je Ranko Lazović iz Ministarstva prosvjete i sporta.

       U skladu sa tradicionalnom strukturom godišnjih sastanaka, prvog dana je predstavljen sistem obrazovanja zemlje domaćina, uz osvrt na nacionalni okvir kvalifikacija i osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju.

        Sastanak je otvorio prof. Witold Jurek, pomoćnik ministra za nauku i visoko obrazovanje, nakon  čega su uslijedila obraćanja prestavnika Evropske komisije, Savjeta Evrope i UNESCO-a, koji su predstavili aktivnosti svojih organizacija u oblasti  priznavanja kvalifikacija u prethodnoj godini.Na sastanku su takođe predstavljene aktivnosti komiteta Lisabonske konvencije o priznavanju, kojim predsjedava Carita Blomqvist.Tokom sastanka su organizovane tri radionice na temu ishoda učenja, priznavanja kvalifikacija u slučaju bitnih razlika u sistemima obrazovanja i šematskog prikaza priznavanja diploma. Na sastanku su izabrani novi predsjednik i podpresjednici ENIC mreže kao i članovi savjetodavnog odbora NARIC mreže.