Manja slova Veća slova RSS

Kontakt osobe za piznavanje inostranih obrazovnih isprava:

Osnovno i srednje obrazovanje:

Irma Zilić

Kontakt telefon: +382 20 410 132

E-mail adresa: irma.zilic@mps.gov.me  

Visoko obrazovanje:

Slobodan Bošković

Kontakt telefon: +382 20 410 116

E-mail adresa: slobodan.boskovic@mps.gov.me

Slavica Ćorović

Kontakt telefon: +382 20 410 188

E-mail: slavica.perovic@mps.gov.me 

Arhiva:

+382 20 410 184

+382 20 410 173

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta - Republika Srbija 

www.kapk.org

Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja - BiH:

www. cip.gov.ba

anabin.kmk.org/anabin-datenbank.html

 
Priznavanje inostranih obrazovnih isprava (ENIC centar)

18.11.2016.

Dokumenta neophodna za priznavanje inostranih obrazovnih isprava o stečenom visokom obrazovanju

Dokumenta neophodna za priznavanje inostranih obrazovnih isprava o stečenom visokom obrazovanju Ovdje se možete informisati o priznavanju inostrane obrazovne isprave visokog obrazovanja.

12.11.2015.

Akreditovane i licencirane ustanove viskokog obrazovanja i studijskih programa u Crnoj Gori

Akreditovane i licencirane ustanove viskokog obrazovanja i studijskih programa u Crnoj Gori

Spisak akreditovanih i licenciranih ustanova viskokog obrazovanja i studijskih programa u Crnoj Gori možete preuzeti OVDJE

30.07.2015.

Saopštenje: Usvojen Prijedlog zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija

Saopštenje: Usvojen Prijedlog zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija

Na prijedlog Ministarstva prosvjete, Vlada Crne Gore je na sjednici održanoj 30. jula 2015. godine usvojila Prijedlog zakona o priznavanju inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanju kvalifikacija koji će doprinijeti kvalitetnijoj proceduri priznavanja inostranih obrazovnih isprava i izjednačavanja kvalifikacija, a samim tim i većoj mobilnosti radne snage i daljem razvoju cjeloživotnog učenja.

01.06.2015.

Priznavanje inostrane obrazovne isprave za osnovno, srednje opšte ili stručno obrazovanje...

Dokumenta potrebna za priznavanje inostrane obrazovne isprave za osnovno, srednje opšte ili stručno obrazovanje...

27.04.2015.

Saopštenje: Prijave na konkurs u prvi razred srednje škole podnosiće se od 15. do 19. juna

Ministarstvo prosvjete raspisuje konkurs za upis 8.480 učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015/2016. godinu.

26.10.2011.

Studijska posjeta Ministartsvu za visoko obrazovanje, nauku i tehnologiju Republike Slovenije

U periodu od 10. do 13. oktobra 2011. godine održana je studijska posjeta predstavnika Ministarsvta prosvjete i sporta Crne Gore i Univerziteta Crne Gore kolegama iz Ministartsva za visoko obrazovanje, nauku i tehnologiju Republike Slovenije. Posjeta je organizovana u okviru Instrumenta za tehničku pomoć i razmjenu informacija Evropske komisije (TAIEX). Na studijskoj posjeti su učestvovali službenici Ministarstva Katarina Milović, Vanja Drljević i Ranko Lazović, kao i Seka Šekularac- Petrović sa Univerziteta Crne Gore. Posjeta je organizovana u vezi sa usvajanjem nove zakonske regulative u oblasti priznavanja inostranih obrazovnih isprava.

25.07.2011.

Održan 18-i godišnji sastanak ENIC/NARIC mreže

U Varšavi je od 19-21. juna održan 18. sastanak ENIC/NARIC mreže. Ovo je bio godišnji sastanak predstavnika ENIC/NARIC centara iz Evrope i svijeta.Kao predstavnik Crne Gore učestvovao je Ranko Lazović iz Ministarstva prosvjete i sporta.

28.06.2010.

Održan 16. sastanak ENIC/NARIC mreže i sastanak komiteta Lisabonske konvencije o priznavanju 19-23. jun 2010. godine, Sevres, Republika Francuska

U periodu od 19-23. juna održan je 16. sastanak ENIC/NARIC mreže. Ovo predstavlja godišnji sastanak predstavnika ENIC/NARIC centara širom Evrope i svijeta. Kao predstavnik Crne Gore učestvovala je Vanja Drljević, iz Ministarstva prosvjete i nauke, koja je takođe učestvovala na sastanku Komiteta Lisabonske konvencije o priznavanju. U skladu sa tradicionalnom strukturom godišnjih sastanaka, 19. juna predstavljen je obrazovni sistem zemlje domaćina sastanka, Francuske. Uz prezentaciju obrazovnog sistema predstavljen je i francuski okvir kvalifikacija

30.04.2010.

Ovdje možete preuzeti tabelu akreditovanih visokoobrazovnih institucija i studijskih programa u Crnoj Gori

Ovdje možete preuzeti tabelu akreditovanih visokoobrazovnih institucija i studijskih programa u Crnoj Gori

22.02.2010.

Saopštenje: Održan drugi sastanak mreža MERIC za priznavanje kvalifikacija

U periodu od 11-12. februara 2010. godineu Mostaru, održana je konferencija MERIC mreže za priznavanje kvalifikacija i inostranih diploma. Konferenciji su prisustvovali predstavnici UNESCO-a, Evropske komisije, Savjeta Evrope, kao i predstavnici ENIC/MERIC centara u Evropi, Mediteranskom regionu i regionu zapadnog Balkana.

Kao predstavnici iz Crne Gore prisustvovali su Vanja Drljević i Mubera Kurpejović. Svaka zemlja predstavila je svoj centar i dala analizu stanja po pitanju priznavanja diploma, i izazova sa kojima se centri susrijeću u postupku priznavanja. Ova diskusija poslužila je kao osnova za izradu preporuka u ovoj oblasti, koji će se predstaviti na Ministarskoj konferenciji u martu 2010. Preporuke se odnose na: usaglašenost terminologije iz oblasti priznavanja, dalji rad na kriterijumima i procedurama za priznavanje diploma, rad na nacionalnim akcionim planovima za priznavanje, jačanje saradnje među MERIC centrima i aktivnije učešće na mreži, studijske posjete za MERIC center itd.