Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Еурyдице је објавио нову публикацију под називом” Препоручени годишњи фонд часова у редовном обавезном образовању у Европи 2018/19”

Еурyдице је објавио нову публикацију под називом” Препоручени годишњи фонд часова у редовном обавезном образовању у Европи 2018/19”
Датум објаве: 17.06.2019 07:57 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Еурyдице је управо објавио нову публикацију под називом” Препоручени годишњи фонд часова у редовном обавезном образовању у Европи 2018/19”

Савјет Европске уније поставио је циљ смањења ниских постигнуц́а у читању, математици и науци међу 15-годишњацима на мање од 15% до 2020. године. Како ц́е европске земље то постиц́и?

Један од кључних елемената у процесу учења је вријеме које је студентима на располагању. У ствари, не само квалитет наставе, вец́ и време проведено у учењу може позитивно утицати на процес учења ученика. Овај извјештај анализира препоручено минимално трајање наставе у редовном обавезном опцштем образовању у 43 европска образовна система за годину 2018/19.

Посебна пажња посвец́ена је читању, писању и књижевности, математици, природним и друштвеним наукама. Извјештај описује како су читање, писање и књижевност предметна подручја која заузимају највец́и дио наставног времена, посебно у основном образовању. Математика представља други највец́и удио времена наставе. Поред компаративне анализе, извјештај садржи и националне дијаграме који илуструју податке по земљама и предметима, које су заједнички прикупили Еуридице и ОЕЦД НЕСЛИ мреже.

Публикација је доступна на сајт;хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионал-полициес/еурyдице/цонтент/рецоммендед-аннуал-инструцтион-тиме-фулл-тиме-цомпулсорy-едуцатион-еуропе-%20-201819_ен_ен