Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Нова Еурyдице публикација Школарине и системи подршке у европском високом образовању 2018/19

Нова Еурyдице публикација Школарине и системи подршке у европском високом образовању 2018/19
Датум објаве: 16.11.2018 12:43 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Нова Еурyдице публикација Школарине и системи подршке у европском високом образовању 2018/19 нам пружа добар увид у системе накнада и подршке, укључујуц́и грантове и зајмове, који постоје у високом образовању у Европи, истовремено омогућавајући компаративни преглед кроз појединачне листе свих 38 земаља чланица Еурyдице мреже. Информације дате у публикацији се односе на висину накнада за школарине које плаћају студенти, специфицирајући категорију студената који су у обавези да исту плаћају као и оне који су од те обавезе ослобођени.

Веома значајне информације односе се на видове јавне подршке у виду грантова и кредита, као и порезних накнада и породичних додатака, гдје је то могуц́е.

Извјештај се фокусира на накнаде и подршку у јавним установама високог образовања и приватним установама високог образовања које су кофинансиране од стране владе за програме првог , другог и тзв. кратког циклуса. Информације се односе на 38 земаља, укључујуц́и и 28 држава чланица ЕУ, као и Албанију, Босну и Херцеговину, Швајцарску, Исланд, Лихтенштајн, Црну Гору, Норвешку, Србију, Бившу Југословенску Републику Македонију и Турску.

Публикација је доступна на wеб адреси: хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионал-полициес/еурyдице/цонтент/натионал-студент-фее-анд-суппорт-сyстемс-еуропеан-хигхер-едуцатион-201819_ен