Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Објављена нова ЕУРYДИЦЕ публикација Болоња Процес Имплементациони Извјештај 2018

Објављена нова ЕУРYДИЦЕ публикација Болоња Процес Имплементациони Извјештај 2018
Датум објаве: 28.05.2018 14:51 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Објављена нова ЕУРYДИЦЕ публикација Болоња Процес Имплементациони Извјештај 2018, који су министри усвојили на управо завршеној Министарској конференцији о високом образовању, која је одржана у Паризу 24-25. маја.

Извештај је резултат тијесне сарадње између Болоњске групе за прац́ење имплементације болоњских принципа (Бологна Фоллоw уп Гроуп), Еуростат-а, Еуростудент-а и Еурyдице-а. У припрема самог Извјештаја били су укључени Европска универзитетска асоцијација, Европска студентска унија и Европски регистар обезбјеђења квалитета високог образовања.

Имплементациони извјештај, поред наративног дијела, садржи мапе које, кроз скориндикаторе, дају изванредан упоредни приказ имплементације болоњских принципа у свих 48 земаља потписница Болоњске декларације.

Такође, у Извјештају су дате информације које се односе на кључне обавезе свих тзв. Болоња земаља у оквиру Европског простора високог образовања (спровођење троцикличног система студија, процедуре признавања и обезбјеђење квалитета), као и приоритети који су идентификовани у Јереванском комуникеу, односно учење и настава, социјална инклузија и запошљивост.

Публикација је доступна на линку Тхе Еуропеан Хигхер Едуцатион Ареа ин 2018