Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Објављена нова Еурyдице wеб страница

Објављена нова Еурyдице wеб страница
Датум објаве: 11.04.2018 10:57 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Управо је објављена нова Еурyдице wеб страница која садржи три секције: Упоредни извјештаји посвец́ени специфичним темама, Детаљни национални описи образовних система у 38 земаља програма Ерасмус+ и Вијести и чланци везани за област образовања.

Задатак Еурyдице мреже је пружање поузданих информација и свеобухватних анализа европских образовних система и политика, израда упоредних тематских студија, индикатора и статистика. Еурyдице мрежа има за циљ промовисање разумијевања, сарадње, повјерења и мобилности на европском и међународном нивоу. Све Еурyдице публикације доступне су на Еурyдице wеб страници.

Мрежу чине Европска јединица задужена за координацију активности мреже и објављивање публикација, која је смјештена у Извршној агенцији за образовање, аудиовизуалну политику и културу ЕУ (ЕАЦЕА) у Бриселу, као и 42 националне јединице смјештене у свакој од 38 земаља чланица Еурyдице мреже.
Посјетите Еурyдице на хттпс://еацеа.ец.еуропа.еу/натионал-полициес/еурyдице/ да бисте сазнали више о томе како су системи образовања организовани у Европи и како исти функционишу.

Еурyдице публикације и материјали покривају све нивое образовања, од предшколског до високог образовања и образовања одраслих, уз информације које се редовно ажурирају.