Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Објављена нова Еурyдице публикација Каријере наставника, напредовање и подршка

Објављена нова Еурyдице публикација Каријере наставника, напредовање и подршка
Датум објаве: 22.02.2018 12:42 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У времену када важност улоге наставника постаје све очигледнија публикација се бави питањима главних изазова у наставничкој професији , како се образовни системи у Еурyдице земљама баве овим питањима, како се стиче квалификација наставника, које врсте подршке наставници имају у напредованњу у каријери и које су могућности за такву врсту напредовања.

Компаративни преглед националних политика о каријерама наставника широм Европе, који покрива 43 европска образовна система, пружа анализу различитих аспеката наставничке професије. Извјештај се фокусира на основно и средње образовање.

Извјештај је подијељен у пет поглавља који се односе на: планирање и главне изазове у понуди и тражњи наставника, приступ наставничкој професији и мобилност наставника, континуирани професионални развој и подршку, развој каријере и оцјењивање наставника.

Публикација је доступна на wеб адреси хттпс://wебгате.ец.еуропа.еу/фпфис/мwикис/еурyдице/индеx.пхп/Публицатионс:Теацхинг_Цареерс_ин_Еуропе:_Аццесс,_Прогрессион_анд_Суппорт