Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Еурyдице објавио нову публикацију Модернизација високог образовања у Европи

Еурyдице објавио нову публикацију Модернизација високог образовања у Европи
Датум објаве: 15.06.2017 15:13 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Еурyдице је објавио нову публикацију Модернизација високог образовања у Европи: академско особље- 2017 у којој је фокус на квалификације академског особља, услове запошљавања, услове рада, утицај екстерног обезбјеђења квалитета, као и националну стратегију интернационализације. У публикацји су дати национални дијаграми који нам пружају јасну слику кључних карактеристика категорија академског особља.

Публикација се, углавном, базира на квалитативним подацима које је прикупила Еурyдице мрежа, покривајуц́и системе високог образовања у 35 земаља. Прикупљање података било је фокусирано на академско особље које је, првенствено, одговорно за наставу и / или истраживање. За израду публикације коришћени су квантитативни подаци Еуростата и Европског регистра високог образовања (Еуропеан Едуцатион Тертиарy Регистер), као и информације прикупљене из анкета које су посебно припремљене за овај извештај, а биле су намијењене академском особљу синдиката и агенција за обезбјеђење квалитета.

Публикација је доступна на wеб адреси:

хттпс://wебгате.ец.еуропа.еу/фпфис/мwикис/еурyдице/индеx.пхп/Публицатионс:Модернисатион_оф_Хигхер_Едуцатион_ин_Еуропе:_Ацадемиц_Стафф_%Е2%80%93_2017