Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан Промотивни дан Еурyдице мреже

Одржан Промотивни дан Еурyдице мреже
Датум објаве: 26.10.2015 19:00 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Промотивни дан Еурyдице мреже, у коме Црна Гора учествује већ трећу годину заредом, одржан је 26. октобра 2015. године у просторијама Министарства просвјете. Инфо дан је прилика да се јавности Црне Горе представи мрежа Еурyдице и активности које ова мрежа спроводи.

Промотивном дану присуствовао је господин Wим Ванстеенкисте, начелник Сектора за администрацију и комуникацију у Извршној агенцији за културу, аудиовизуелне медије и образовање Европске комисије, представници Министарства просвјете, универзитета, Завода за школство, Испитног центра и Центра за стручно образовање.

Кроз презентацију господина Ванстеенкиста присутни су имали прилику да се упознају са активностима Еурyдице мреже, предностима и користима које имају земље чланице мреже, као и са детаљним информацијама које мрежа нуди. Представници црногорских институција су презентовали значај учешћа Црне Горе у мрежи на путу модернизације и хармонизације образовног система са трендовима у ЕУ и нашу чврсту ријешеност да, као и до сада,будемо посвећени партнери у Еурyдице фамилији.

Имајући у виду да је мисија Еурyдице да обезбиједи податке и анализе свим учесницима и да им помогне у доношењу образовних политика на европском, националном и локалном нивоу,Црна Гора ће и даље бити активна у припреми докумената релевантних за Еурyдице мрежу.
У оквиру промотивног дана презентован је и нови wеб сајт Еурyдице мреже, промотивни лифлет, а присутнима су биле на располагању и Еурyдице тематске публикације.

Материјал са презентације:

ЕУРYДИЦЕ ЦСО.пдф

Еурyдице Подгорица Оцт 2015.пдф

ЕУРYДИЦЕ презентација - ЕНГ.пдф

Еурyдице страни језици.пдф

Еурyдице.пдф

ФОТО