Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Промотивни ЕУРYДИЦЕ дан

Промотивни ЕУРYДИЦЕ дан
Датум објаве: 22.10.2015 12:25 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Промотивни ЕУРYДИЦЕ дан одржаће се у понедјељак 26. октобра 2015. године са почетком у 10 сати у просторијама Министарства просвјете.

Црна Гора је 2013. године постала чланица Еурyдице мреже, реномиране европске образовне мреже за пружање информација и анализу европских образовних система и политика. Иако је чланство новијег датума, Црна Гора је већ препозната као респектабилан партнер у комуникацијама унутар мреже. Национална јединица за Црну Гору налази се у Министарству просвјете, Директорат за високо образовање.

Еурyдице мрежу чине Европска јединица задужена за координацију активности мреже и објављивање публикација, која је смјештена у Извршној агенцији за образовање, аудиовизуалну политику и културу ЕУ (ЕАЦЕА) у Бриселу, као и 41 национална јединица смјештена у свакој од 37 земаља које учествују у ЕУ програму Цјеложивотно учење.

Промотивном дану присуствоваће и господин Wим Ванстеенкисте, начелник Сектора за администрацију и комуникацију у Извршној агенцији за културу, аудиовизуелне медије и образовање Европске комисије.