Konkursi

28.12.2009.

DJEČIJI LIKOVNI STUDIO „SV.KIRIL I METODIJ“ BITOLjA – MAKEDONIJA OBJAVLJUJE INTERNACIONALNO TAKMIČENJE DJEČIJIH LIKOVNIH RADOVA “ MALI BITOLJSKI MONMARTR ” ZA UČEŠĆE NA XXVIX KOLONIJI LIKOVNIH

Na takmičenju i izložbi mogu učestvovati djeca od 4 do 20 godina. Tema je slobodna. Dozvoljeni su svi formati, materijali i tehnike. Naslikane kreacije treba poslati kolektivno tako da kolekcija ne bude manja od 20 slika. Slike neće biti poslate nazad već će biti u vlasništvu studija u specijalnoj kolekciji. Na svakoj slici moraju biti napisani sledeći podaci: ime autora, godine, škola, ime učitelja likovnog, grad i država, otkucati ili napisati velikim slovima.

NAGRADE :

„Grand Prix”najveće priznanje „Mali Bitoljski Monmartr„ za najbolju
kolekciju na takmičenju;
Specijalna nagrada za kontinuirano i uspješno grupno učešće na takmičenju;
Specijalna nagrada za individualni kontinuirano uspješan posao;
20-25 nagrade za kolektivno učešće na koloniji

15.12.2009.

ASO konkurs za umrežavanje naučnih ustanova i projekte na temu: ‘IZMJENA IDENTITETA U JUGOISTOČNOJ EVROPI: IZMEĐU EVROPEIZACIJE, GLOBALIZACIJE, REGINOALIZACIJE I NACIONALIZMA’

U saradnji sa Centrom za društvene inovacije iz Beča (ZSI), Austrijska kancelarija za nauku i istraživanje u Ljubljani (ASO - Ljubljana) objavljuje poziv za projekte kojima će se ostvariti umrežavanje naučnih ustanova i rad na konkretnim projektima, između ustanova Austrije I Slovenije sa zemljama Zapadnog Balkana.

Poziv je namijenjen jačanju kratkoročne saradnje u oblasti: ‘IZMJENA IDENTITETA U JUGOISTOČNOJ EVROPI: IZMEĐU EVROPEIZACIJE, GLOBALIZACIJE, REGINOALIZACIJE I NACIONALIZMA’. Svrha je obezbjeđivanje podrške uspostavljanju dugoročne naučne saradnje. Sredstva su obezbijeđena iz fonda Federalnog ministarstva za nauku i istraživanje Austrije (bmwf), u okviru inocijative Saradnja u Jugoistočnoj Evropi.

Poziv je otvoren do 23. Februara 2010.

Detaljno o pozivu na:

www.aso.zsi.at/ausschreibung/3401.html


10.12.2009.

Spisak učenika i studenata korisnika stipendije za talente za školsku 2009/2010. godinu

Poštovani studenti i učenici,

Objavljujemo spisak korisnika studentskih kredita i stipendija za talentovane učenike i studente za školsku 2009/10 godinu, u skladu sa Konkursom o dodjeli studentskih kredita i stipendija. Ovom prilikom Vas obavještavamo da će do kraja mjeseca biti uplaćene dvije rate studentskog kredita/stipendije.
Uz najljepše želje Odjeljenje za učenički i studentski standard želi Vam srećnu Novu Godinu i nastupajuće praznike.

Odjeljenje za učenički i studentski standard
Božidarka MALEŠEVIĆ-MARKOVIĆ

Spisak možete preuzeti ovdje...

Download

10.12.2009.

Spisak studenata koji su dobili studentski kredit za školsku 2009/2010. godinu

Poštovani studenti i učenici,

Objavljujemo spisak korisnika studentskih kredita i stipendija za talentovane učenike i studente za školsku 2009/10 godinu, u skladu sa Konkursom o dodjeli studentskih kredita i stipendija. Ovom prilikom Vas obavještavamo da će do kraja mjeseca biti uplaćene dvije rate studentskog kredita/stipendije.
Uz najljepše želje Odjeljenje za učenički i studentski standard želi Vam srećnu Novu Godinu i nastupajuće praznike.

Odjeljenje za učenički i studentski standard
Božidarka MALEŠEVIĆ-MARKOVIĆ


Spisak možete preuzeti ovdje...
Download

10.12.2009.

Na osnovu Odluke Školskog odbora JU Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine broj 2535 od 09.12.2009. godine, JU Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine, r a s

Za izradu idejnog rješenja novog naziva Ustanove – JU Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine – Podgorica.

1. Naručilac konkursa:
Raspisivač i naručilac konkursa je JU Zavod za školovanje i profesionalnu
rehabilitaciju invalidne djece i omladine u Podgorici.

2. Predmet konkursa:
Predmet ovog konkursa je tekstualno rješenje novog naziva Ustanove.
Autori su obavezni prijedloge idejnih rješenja upodobiti sa djelatnošću Ustanove. Djelatnost Ustanove: " U JU Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju invalidne djece i omladine se ostvaruje predškolsko, osnovno i srednje opšte vaspitanje i obrazovanje djece sa posebnim potrebama kao i stručno vaspitanje i obrazovanje djece i odraslih sa posebnim potrebama za zanimanja za koja je škola licencirana, u skladu sa zakonom i mrežom škola i obezbjeđuje smještaj, habilitacija i rehabilitacija djece sa posebnim potrebama ”

03.11.2009.

K O N K U R S Za dodjeljivanje stipendija za studijske boravke u Republici Hrvatskoj za akademsku 2009/2010 godinu

Broj: 05-1/8-
Podgorica, 03. 11. 2009. godine

Na osnovu Memoranduma o saglasnosti između Ministrstva prosvjete i nauke Crne Gore i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske o saradnji u oblasti obrazovanja, od 18. juna 2008. godine i Programa saradnje između Ministrstva prosvjete i nauke Crne Gore i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske u oblastima nauke, tehnologije i obrazovanja za period od 2009. do 2012. godine, od 9. jula 2009. godine, Ministarstvo prosvjete i nauke Crne Gore raspisuje
K O N K U R S
Za dodjeljivanje stipendija za studijske boravke u Republici Hrvatskoj za akademsku 2009/2010 godinu, i to:

1. Studijske boravke u trajanju od 1 do 2 mjeseca (u svrhu izrade magistarske teze ili doktorske disertacije)Download

02.11.2009.

OPEN SOCIETY INSTITUTE and STAFFORDSHIRE UNIVERSITY BUSINESS SCHOOL (UK):STIPENDIJE ZA POSTDIPLOMSKE I DOKTORSKE STUDIJE IZ EKONOMIJE – UČENJE NA DALJINU

UČENJE NA DALJINU
The Open Society Foundation and Staffordshire University Business School u saradnji sa Pedagoškim centrom Crne Gore objavljuju konkurs za stipendije iz oblasti ekonomije..
Cilj programa je podrška reformi visokoškolskog obrazovanja u cetralnoj i istočnoj Evropi, kroz davanje prilike mlađem univerzitetskom nastavnom kadru i stručnjacima iz oblasti ekonomije da se upozna sa radom na zapadnim visokoškolskim institucijama, konkretno s ciljem sticanja zvanja MPhil i PhD.
Aplikanti moraju posjedovati izvanredne akademske kvalifikacije iz ekonomije ili srodnih disciplina, a zahtijeva se i dobro poznavanje engleskog jezika. Od kandidata se očekuje da budu državljani Crne Gore sa stalnim mjestom boravišta u istoj.
Uspjesni kandidati biće polaznici Staffordshire University MPhil/PhD programa i svake godine će provesti 3-4 mjeseca u boravku na pomenutom Univerzitetu, a ostatak na matičnoj instituciji u svoj zemlji

02.11.2009.

OSI/FCO CHEVENING/STAFFORDSHIRE UNIVERSITY BUSINESS SCHOOL:STIPENDIJE ZA POSTDIPLOMSKE STUDIJE IZ EKONOMIJE ZA POSLOVNU ANALIZU

Open Society Institute, the Foreign and Commonwealth Office and Staffordshire University Scholarship Scheme for Central and East European Countries
u saradnji sa Pedagoškim Centrom Crne Gore
objavljuje konkurs za stipendije za postdiplomske studije iz oblasti ekonomije. Od kandidata se očekuje da budu državljani Crne Gore sa stalnim mjestom boravišta u istoj.
Aplikanti moraju posjedovati izvanredne akademske kvalifikacije iz ekonomije ili srodnih disciplina, a zahtjeva se i dobro poznavanje engleskog jezika. Stipendija pokriva školarinu na Staffordshire University, troškove života za jednu osobu i povratnu avionsku kartu. Po završetku studija od uspješnih kandidata se očekuje da se vrate u njihovu zemlju da nastave sa studiranjem ili poslom.
Popunjene aplikacije poslati na dolje naznačenu adresu do 25. januara 2010

02.11.2009.

American University in Bulgaria

Ove godine Američki savet radi promociju programa Američkog univerziteta u Bugarskoj (AUBG) među srednjoškolcima (IV godina) u Crnoj Gori, koja uključuje širenje informacija o mogućnostima i prednostima studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi, besplatno savetovanje potencijalnih kandidata za studije i stipendije AUBG i posredovanje u procesu prijavljivanja na AUBG.

Prvi rok za prijavu na jedan od studijskih programa za AUBG je 1. januar 2010. godine (za potencijalne stipendiste), ako učenik aplicira on line, a 15. decembar 2009, ako aplikaciju šalje u tzv. tvrdoj kopiji (tj. papirima). Iako učenik još uvek nije završio srednju školu, može da aplicira. Nakon uspešno popunjene aplikacije, koja čini prvi krug selekcije, kandidati u januaru 2010. polažu TOEFL test engleskog jezika u Američkom savetu u Beogradu ili Podgorici (drugi krug selekcije), a u februaru 2010. SAT test, takođe u Američkom savetu u Beogradu ili Podgorici (treći, predfinalni krug selekcije). U martu 2010

28.09.2009.

Konkurs za učenike srednjih škola u Crnoj Gori

Tematska grupa Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Crnoj Gori povodom dvadesetogodišnje Konvencije o pravima djeteta organizuje Konkurs za strip namijenjen djeci srednjoškolskog uzrasta u Crnoj Gori.

Ministarstvo prosvjete i nauke podržava realizaciju ove aktivnosti jer to daje pozitivan doprinos bližem upoznavanju učenika sa UN Konvencijom o pravima djeteta, kao i sa sistemom UN u Crnoj Gori.

Učenici srednjih škola pozivaju se da uzmu aktivno učešće u kreiranju stripa na temu određenih dječjih prava iz Konvencije kao što su: pravo djeteta na život u porodici; pravo djeteta na aktivno učešće; pravo na obrazovanje; pravo djeteta da bude zaštićeno od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja; pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu i pravo na lični identitet.
Na ovaj način, pored podsticanja kreativnosti, utiče se i na podizanje svijesti kod mladih o pravima koja im pripadaju.

Pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola sa područja Crne Gore