Konkursi

21.10.2011.

Projekat Vrijeme je za Plan B(alkan)

Ukoliko si mlada osoba, imaš između 18 i 25 godina, i živiš u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori ili Srbiji, i zainteresovan si za budućnost svoje zemlje i njenu evropsku perspektivu, onda je ovo jedinstvena prilika da se tvoj glas čuje.

29.09.2011.

Likovne izložbe dječijih radova u Skoplju

Dječiji likovni centar – Udruženja likovnih pedagoga Skoplja pozivaju djecu na učešće na tematskim likovnim izložbama dječjih radova, koje će se održati 13. novembra 2011. godine povodom dana grada Skoplja i 11. decembra 2011. godine povodom Svjetskog dana planina.

29.09.2011.

17. Internacionalno takmičenje za autore do 20. godina na temu „Etnološka nošnja i folklorne igre mog naroda“

Institut za kreativni razvoj omladine iz Celja, Slovenija, organizuje u Galeriji umjetničkih radova mladih ljudi 17. Internacionalno takmičenje za autore do 20. godina na temu „Etnološka nošnja i folklorne igre mog naroda“.

19.09.2011.

Institut za kulturnu diplomatiju

Na Institutu za kulturnu diplomatiju iz Berlina, u toku je prijem prijava za upis na jesenji semestar, na novi program master studija na temu kulturne diplomatije i mеđunarodnih odnosa.

12.09.2011.

KONKURS ARMALOVOG FONDA ZA ZDRAVU VODU ZA PIĆE U ŠKOLAMA 2011/2012. GODINE

U okviru Armalovog fonda i njegovog konkursa, škole čije prijave na temu zdrave vode za piće budu izabrane kao kvalitetne i originalne biće opremljene armaturama Armal (česme robne marke Armal), a težište akcije je usmjereno ka podsticanju razmišljanja mladih o vodi i značaju brige za nju. Na taj način se u školama podiže odgovornost učenika i briga o izvorima pitke vode i razvija ekološka svijest. Za proteklih 7 godina na konkursu Armalovog fonda je učestvovalo preko 155 škola iz 6 država. U okviru ovog projekta školama je poklonjeno oko 1.345 Armalovih armatura.

25.08.2011.

Nagrada Sultan Qaboos za doprinos zaštiti životne sredine 2011

Nagrada Sultan Qaboos za doprinos zaštiti životne sredine je ustanovljena odlukom 5.6.1 Upravnog odbora UNESCO-a na njegovoj 132. sjednici. Ova nagrada će biti dodijeljena 17. novembra 2011. godine na ceremoniji koja će se održati tokom Svjetskog naučnog foruma u Budimpešti, Mađarska.

26.07.2011.

PRIVREMENI I VIRTUELNI POVRATAK-Projekat Migracije i socio-ekonomski razvoj na Zapadnom Balkanu (MIDWEB) http://tvrmidweb.org/

Doprinos rekonstrukciji i razvoju Albanije, Bosne i Hercegovine, Bivše jugoslovenske Republike Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova prema rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

22.07.2011.

Institut za kulturnu diplomatiju (ICD) - Ljetnje konferencije i Forumi mladih lidera

Institut za kulturnu diplomatiju (ICD) je međunarodna neprofitna nevladina organizacija sa sjedištem u Berlinu, Njemačka. Cilj Instituta je da promoviše globalni mir i stabilnost jačanjem i podrškom interkulturalnih odnosa na svim nivoima. Tokom prošle dekade Insitut je prerastao u najveću evropsku nezavisnu organizaciju za kulturnu razmjenu, postao je domaćin programa koji omogućavaju interakciju među pojedincima iz svih kultura, akademskih i profesionalnih sredina iz cijelog svijeta. Institut organizuje niz programa u partnerstvu sa vodećim organizacijama sa kojima sarađuje. Programi će okupiti mlade profesionalce, studente i učenike, diplomatske i vladine predstavnike, predstavnike civilnog društva i privatnog sektora, novinare, kao i ostale zainteresovane iz cijelog svijeta. Programi će se sastojati od predavanja, radionica, grupnih diskusija i kulturnih ekskurzija koji će predstaviti vodeće figure iz svijete politike, umjetnosti, akademskog svijeta, medija i biznisa.

18.07.2011.

NAKNADNI KONKURS ZA UPIS UČENIKA U I RAZRED SREDNJIH ŠKOLA U CRNOJ GORI ZA ŠKOLSKU 2011/2012. GODINU

NAKNADNI KONKURS ZA UPIS UČENIKA U I RAZRED SREDNJIH ŠKOLA U CRNOJ GORI ZA ŠKOLSKU 2011/2012. GODINU