>

Konkurs za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2019/2020. godinu, zahtjevi se podnose elektronskim putem

Konkurs za dodjelu studentskih kredita za studijsku 2019/2020. godinu, zahtjevi se podnose elektronskim putem
Datum objave: 22.07.2019 12:26 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Od ukupnog broja studentskih kredita predviđenih za studijsku 2019/2020. godinu, 860 kredita će biti dodijeljeno studentima prve godine osnovnih studija i to: 770 kredita studentima prve godine osnovnih studija koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori i 90 kredita studentima prve godine osnovnih studija na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore, 2.290 kredita studentima starijih godina studija koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori i 250 kredita studentima starijih godina koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore.

Pravo da konkurišu za studentski kredit imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Prijava za dodjelu studenskih kredita za studente koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori podnosi se isključivo elektronski preko Portala elektronske uprave, na adresu: www.euprava.me

Studenti koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van Crne Gore, pored zahtjeva koji se podnosi elektronskim putem, dostavljaju i dokumenta u papirnoj formi.

Rok za podnošenje zahtjeva elektronski preko Portala e Uprave za sve korisnike je od 2. septembra do 18. oktobra 2019. godine.
.
Tekst Konkursa možete preuzeti OVDJE.

Uputstvo za elektronsko podnošenje zahtjeva za dodjelu studentskog kredita možete preuzeti OVDJE.