>

IV Međunarodni likovni konkurs PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL

IV Međunarodni likovni konkurs PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL
Datum objave: 25.09.2017 10:47 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavamo vas da je objavljen Poziv za učešće na IV Međunarodnom umjetničkom likovnu konkursu PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL u organizaciji istoimene njemačke fondacije sa sjedištem u Minhenu. Poziv za učešće na globalnom likovnom konkursu je upućen djeci i učenicima od 6 do 17 godina iz obrazovnih ustanova širom svijeta.

Ovogodišnja tema konkursa je „Dan kada sam primijetio/primijetila da sam jak/jaka“ (The day I noticed that I am strong).

Najbolji radovi će biti predstavljeni na TV festivalu dječijih i programa za mlade PRIX JEUNESSE INTERNATIONAL koji će se održati od 25. do 30. maja u Njemačkoj, dok će međunarodni žiri odabrati 12 najboljih radova koji će biti odštampani u vidu brošure i poslati pobjednicima. Autori tri najbolja rada primiće trofeje.

Svaki učesnik treba da napiše svoje ime i prezime na poleđini rada.

Rok za slanje radova je 29. septembar 2017. godine.

Njemačka fondacija PRIX JEUNESSE promoviše kvalitet TV programa za djecu i mlade širom svijeta, dok je tema festivala za 2018. godinu „Jake priče za jaku djecu. Snaga i pripovijedanje“.

OVDJE možete preuzeti tekst konkursa na engleskom jeziku.

OVDJE možete preuzeti upitnik koji treba ispuniti.

OVDJE možete preuzeti odobrenje koje roditelji treba da potpišu (na engleskom jeziku).

Ispunjeni upitnik i potpisano odobrenje roditelja, zajedno sa potpisanim radovima i zvaničnim pozivom treba slati na sljedeću adresu:

PRIX JEUNESSE Foundation
c/o Bayerischer Rundfunk
Rundfunkplatz 1
80335 Munich
Germany
www.prixjeunesse.de
info@prixjeunesse.de