>

Raspisan Konkurs za prijem učenika i studenata u domove

Raspisan Konkurs za prijem učenika i studenata u domove
Datum objave: 28.07.2017 14:06 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete raspisalo Konkurs za prijem 568 učenika i 2.222 studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori za školsku 2017/2018. godinu.

Pravo učešća na Konkurs imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, kao i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program, i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Dokumenta za prijem studenata I godine studija u domove studenata podnosiće se od 28. avgusta do 15. septembra 2017. godine. Za studente II, III, IV, V i VI godine studija rok za podnošenje dokumenata je od 11. do 29. septembra 2017. godine, dok će učenici dokumenta podnositi dokumenata od 14. do 25. avgusta 2017. godine.

Tekst Konkusa možete preuzeti OVDJE.