>

Nagradni konkurs iz preduzetništva u okviru Torino procesa

Nagradni konkurs iz preduzetništva u okviru Torino procesa
Datum objave: 20.06.2017 08:08 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Evropska trening fondacija (ETF) je u okviru Torino procesa objavila konkurs za dodjelu nagrada iz oblasti preduzetništva. Kroz ovaj konkurs traže se primjeri dobre prakse iz promocije preduzetničkog učenja kao ključne kompetencije u obrazovnim programima stručnog obrazovanja.

Torino Process podržava partnerske zemlje Evropske trening fondacije (ETF) da kontinuirano revidiraju, poboljšaju i inoviraju svoje stručno obrazovanje i obuku.

ETF promoviše razumijevanje i razvoj ključnih kompetencija u preduzetništvu u partnerskim zemljama, uključujući Evropski okvir preduzetničkih kompetencija (EntreComp) stoga je u okviru Torino procesa objavila konkurs za dodjelu nagrada iz oblasti preduzetništva. Kroz Torino proces konkurs traže se primjeri dobre prakse iz promocije preduzetničkog učenja kao ključne kompetencije u obrazovnim programima u stručnom obrazovanju. Takmičenje je otvoreno za sve ustanove koje realizuju programe stručnog obrazovanja iz 29 partnerskih zemalja ETF-a širom Evrope.

Ko može da učestvuje?

Takmičenje je otvoreno za sve stručne škole i centre za obuku u ETF partnerskim zemljama. Zainteresovani za takmičenje bi trebalo da popune aplikacioni formular podacima iz dvije oblasti: a) ishodi učenja i a) metode nastave i učenja.

Dodatne informacije o takmičenju i aplikacioni formular možete preuzeti ovdje... ili sa sajta ETF-a (www.etf.europa.eu).

Aplikacije je potrebno dostaviti do 20. septembra 2017. godine na sljedeću e-mail adresu: EntreComp@etf.europa.eu.

Proces selekcije

ETF će vršiti proces selekcije uzimajući u obzir dva kriterijuma:
a) Ishod učenja za ključne kompetencije u preduzetništvu,
b) Inovativni pristup u nastavi i učenju.

Dobitnik nagrade će biti objavljen 22. septembra 2017. godine.

Ceremonija uručivanja nagrada će biti održana u okviru Evropske nedjelje vještina (European Vocational Skills Week) u periodu od 20-24. novembra 2017. godine. Predstavnik nagrađene škole i delegat Torino Procesa koji je pružao pomoć u identifikaciji dobre prakse će biti pozvani u Brisel.

Torino Process nagradu za ključne kompetencije u preduzetništvu će 24. novembra 2017. godine dodijeliti Marianne Thyssen, Evropska komesarka za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju.

Aplikacioni formular možete preuzeti OVDJE.