Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Објављена Ранг листа студената који су остварили право на стипендију за студијску 2016/2017. годину

Саопштење: Објављена Ранг листа студената који су остварили право на стипендију за студијску 2016/2017. годину
Датум објаве: 25.11.2016 16:12 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете на основу Конкурса који је расписан у јулу ове године додијелиће 300 стипендија најбољим студентима за студијску 2016/2017. годину. Стипендија се исплаћује у десет мјесечних рата које износе по 86 еура, а средства су бесповратна.

Право на стипендију су остварили студенти у складу са Правилником о критеријумима, начину, условима и висини накнаде за остваривање права на смјештај и исхрану у дому, студентски кредит, стипендију и партиципацију превоза и Конкурсом за додјелу стипендија најбољим студентима за студијску 2016/2017. годину.

Тако су право на стипендију остварили нови корисници, који први пут конкуришу за стипендију, студенти друштвених и хуманистичких наука који су остварили просјечну оцјену, односно индекс успјеха у току студија 9,80 и више, потом студенти природних, техничко-технолошких, медицинских и пољопривредних наука који су остварили просјечну оцјену, односно индекс успјеха у току студија 9,60 и више.

Право на стипендију су остварили и стари корисници, који продужавају право на стипендију у студијској 2016/2017. години, који су према наставном програму установе високог образовања на којој студирају положили све испите из претходне године студија и постигли индекс успјеха најмање 9.00 односно који су испунили услове у складу са Конкурсом и Правилником.

Кандидат има право приговора на Ранг листу Министарству у року од осам дана од дана објављивања. Приговор мора бити образложен, односно уз њега мора бити достављена одговарајућа документација.

Ранг листу студената који су остварили право на стипендију за најбоље студенте објављена је ОВДЈЕ.

ПР служба Министарства просвјете