Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: За високошколце доступно 9.165 мјеста у оквиру Програма стручног оспособљавања

Саопштење: За високошколце доступно 9.165 мјеста у оквиру Програма стручног оспособљавања
Датум објаве: 21.10.2016 12:33 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


За Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем послодавци су ове године пријавили 9.165 мјеста, од чега 60% у приватном сектору и 40% у јавном сектору.

Конкурс за пријаву високошколаца који немају радног искуства и налазе се на евиденцији Завода за запошљавање за Програм стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем почео је 18. октобра 2016. године и биће отворен до 18. новембра 2016. године. Као и раније високошколци имају могућност да изаберу седам жељених послодаваца код којих би вољели да се струно оспособљавају. Оцјена током студирања је једини и основни критеријум приликом повезивања послодаваца и корисника.

За рад у образовно-васпитним установама могу се пријавити само високошколци који су завршили студије обима 240 кредита у трајању од четири године у складу са прописима.

Реализацијом Програма стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем олакшаће се прелазак младих из свијета образовања у свијет рада кроз пружање могућности за додатно стицање знања, вјештина и компетенција којима ће одговорити тржишту рада. Програм ће пружити смјернице установама високог образовања у конципирању уписне политике и допринијеће смањењу незапослености младих.

Уколико корисници имају техничких проблема попут немогућности регистрације профила на сајту еУправе, промјене лозинки, у самом процесу пријављивања и слично, за помоћ треба да се обрате администраторима Портала еУправе:
е-маил: еуправа@мид.гов.ме
контакт телефон: 020 234 851.

За комуникацију са корисницима у вези са евиденцијом задужен је Завод за запошљавање, а контакт је сљедећи:
е-маил: зденка.ивановиц@зззцг.ме  
контакт телефон: 020 405 204

За проблем приликом пријаве корисника који су диплому о високом образовању стекли ван Црне Горе потребно је контактирати службенике Министарства просвјете:
е-маил: биљана.мисовиц@мпс.гов.ме  
е-маил: бојана.сускавцевиц@мпс.гов.ме  
е-маил: милица.зизиц@мпс.гов.ме
контакт телефони: (020) 410 187; 410 193; 410 185

Координациони тим за имплементацију Програма стручног оспособљавања