Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Продужен рок за пријаве на Конкурс за суфинансирање школарине на магистарским и докторским студијама у земљи и иностранству

Саопштење: Продужен рок за пријаве на Конкурс за суфинансирање школарине на магистарским и докторским студијама у земљи и иностранству
Датум објаве: 20.10.2016 15:56 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете продужило је рок за пријаве на Конкурс за суфинансирање школарине на магистарским и докторским студијама у земљи и иностранству па се кандидати могу пријавити до 20. новембра 2016. године.

Министарство ће суфинансирати школарину за 60 кандидата уписаних на прву годину магистарских студија и 24 кандидата уписаних на прву годину докторских студија у земљи и иностранству студијске 2015/2016. године.

Од 60 кандидата уписаних на магистарске студије биће суфинансирано по 10 кандидата из области: природно-математичких, техничко-технолошких, биотехничких, медицинских, друштвених и хуманистичких наука, који испуњавају услове конкурса. Кандидатима ће се суфинансирати школарина у износу 500 еура.

За 24 кандидата уписаних на прву годину докторских студија у земљи и иностранству студијске 2015/2016. године суфинансираће се школарина у износу 1.000 еура, и то за по четири кандидата из области: природно-математичких, техничко–технолошких, биотехничких, медицинских, друштвених и хуманистичких наука, који испуњавају услове конкурса.

За програме мобилности и стипендије страних влада Министарство ће суфинансирати путне трошкове у износу до 200 еура.

Конкурс за ове намјене отворен је до 15. децембра 2016. године.

Текст Конкурса и пријаве за суфинансирање школарине магистарских и докторских студија уписаних студијске 2015/2016. године можете пронаћи на сљедећем линку:  

хттп://www.мпс.гов.ме/министарство/конкурси/165321/Саопстење-Министарство-просвјете-објавило-Конкурс-за-суфинансирање-сколарине-на-магистарским-и-докторским-студијама-у-земљи-и.хтмл

ПР служба Министарства просвјете