Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Изабран консултант на пројекту „Високо образовање и истраживање за иновације и конкурентност“

Саопштење: Изабран консултант на пројекту „Високо образовање и истраживање за иновације и конкурентност“
Датум објаве: 30.08.2016 16:00 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


На Конкурсу за ангажовање консултанта за систем обезбјеђења квалитета у високом образовању који је Министарство просвјете расписало у оквиру пројекта „Високо образовање и истраживање за иновације и конкурентност“ изабран је проф. др Миле Џелалија који ће поред осталих активности у вези са пројектом припремити Методологију за рангирање установа високог образовања у Црној Гори.

Методологија ће бити усклађена са рангирањем установа у Европском простору високог образовања. Рангирањам ће се обезбиједити подаци о квалитету студијских програма на високообразовним институцијама у Црној Гори и помоћи будућим студентима приликом доношењу одлука за упис на ове институције. Пројекат ће такође пружити информације руководиоцима институција у сврху бољег и квалитетнијег осмишљавања студијских програма који се реализују, а највише у функцији њихове повезаности са тржиштем рада.

Пројекат „Високо образовање и истраживање за иновације и конкурентност“ финансира се из кредита Свјетске банке, а у функцији је унапређења квалитета високог образовања у Црној Гори.

ПР служба Министарства просвјете