Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Конкурс за најбоље креативне радове Завода за метрологију

Конкурс за најбоље креативне радове Завода за метрологију
Датум објаве: 12.05.2016 09:58 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Завод за метрологију организује Конкурс за најбоље креативне радове на тему „Мјерења у динамичном свијету" поводом обиљежавања десет година рада Завода.

Конкурс ће бити отворен од 05. маја до 01. јула 2016. године и намијењен је ученицима шестих, седмих и осмих разреда основних школа.

Ученици шестих разреда би требало да се изразе кроз ликовне радове, ученици седмих разреда израдом макете или модела, а ученици осмих разреда би требало да напишу литерарни рад односно есеј.

У својим радовима ученици би требало да опишу како метрологија, као наука о тачном и поузданом мјерењу, утиче на свакодневни живот.

Сви радови се достављају поштом или лично на адресу: Завод за метрологију, Краља Николе 2, 81000 Подгорица, са назнаком „Конкурс за најбоље ликовне радове".

Жири, односно стручна комисија оцјениће и рангирати добијене радове.

Аутори три најбоља рада, за све категорије, биће награђени таблет рачунаром. Друга награда, такође за све категорије, је дигитална табла за цртање, док ће ауторима трећепласираних радова бити уручене бежичне слушалице.

Имена награђених ученика биће објављена почетком септембра, а награде ће бити уручене 14. септембра 2016. године, када Завод за метрологјиу прославља 10 година рада.