Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Други позив за Грантове за институционално унапређење установа високог образовања

Саопштење: Други позив за Грантове за институционално унапређење установа високог образовања
Датум објаве: 19.04.2016 16:35 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете у оквиру пројекта „Високо образовање и истраживање за иновације и конкурентност” – ИНВО, који се финансира кредитом Свјетске банке расписује други позив за достављање приједлога пројеката за грантове за институционално унапређење црногорских установа високог образовања, које своје приједлоге могу достављати до 24. јуна 2016. године.

Додјелом грантова црногорским акедитованим и лиценцираним установама високог образовања се жели омогућити јачање административних и оперативних капацитета, са посебним фокусом на организациони развој и јачање управљачких структура, јачање образовних и наставних услуга и развој капацитета за услуге другим заинтересованим странама, као и унапређење образовне инфраструктуре како би се омогућила квалитетнија настава и учење.


Пројекти се могу поднијети у оквиру приоритетних области: реформа, развој и унапређење процеса наставе и учења; унапређење управљања квалитетом процеса наставе и учења; организациони развој и јачање управљачких структура установа високог образовања; унапређење састава и ојачано функционисање органа управљања и руководећих структура установа високог образовања; развој људских ресурса (образовних и необразовних капацитета) у установама високог образовања; побољшање интерне и екстерне комуникације установа високог образовања; и побољшање образовне инфраструктуре у установама високог образовања.

Предвиђено трајање одобрених пројеката је до дванаест мјесеци, а тражени износ гранта мора бити између 10.000,00 и 50.000,00 еура.

Контакт особа за додатне информације је Владан Перазић, службеник за грантове у тиму за управљање ИНВО пројектом, тел: +382 20 23 45 77, фаx: +382 20 22 15 77 и е-маил: владан.перазиц@мна.гов.ме

Смјернице за апликанте и сви неопходне формуларе можете преузети овдје:

Аннеx 2 - Цалл фор пропосалс 2016_енг.пдф

Аннеx 2 - Цалл фор пропосалс 2016_мне.пдф

Аннеx 3а - Апплицатион форм.доцx

Аннеx 3б - Будгет план.xлсx

Аннеx 3ц - Гуарантее форм.доцx

Оперативни приручник за грантове.пдф

Грантс Оператионал Мануал.пдф

 

 

ПР служба Министарства просвјете