>

Saopštenje: Otvoren Likovni konkurs za učenike IX razreda na temu „Poštuj život, vrati oružje“

Saopštenje: Otvoren Likovni konkurs za učenike IX razreda na temu „Poštuj život, vrati oružje“
Datum objave: 05.04.2016 14:48 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova organizuje Konkurs za najbolje likovne radove na temu Poštuj život, vrati oružje, koji će biti otvoren do 29. aprila 2016. godine, a namijenjen je učenicima IX razreda osnovne škole.

Konkurs se organizuje u okviru kampanje Poštuj život, vrati oružje koju Ministarstvo unutrašnjih poslova realizuje u saradnji sa UNDP-om, OEBS-om i nevladinom organizacijom CDT, uz finansijsku podršku Evropske unije i Ambasade Njemačke. Kampanja ima za cilj upoznavanje građana sa posljedicama nelegalnog posjedovanja i upotrebe vatrenog oružja.

Učenici treba da crtežom ili slikom prikažu kako nezakonito ili nepotrebno posjedovanje, kao i nestručna upotreba vatrenog oružja može imati negativne, često kobne posljedice na živote ljudi.
Stručna komisija procijeniće i rangirati prispjele likovne radove, a za autore tri najbolja rada OEBS je obezbijedio vrijedne nagrade u vidu tablet uređaja ili laptopa.

Radovi se dostavljaju lično ili putem pošte na adresu: Ministarstvo prosvjete, Ul. Vaka Đurovića b. b., 81000 Podgorica, u zatvorenoj koverti, sa naznakom Za likovni konkurs.

Uz rad je potrebno navesti podatke o nazivu škole, učeniku, mentoru i kontakt telefon.

PR služba Ministarstva prosvjete