>

Najava: Dodjela nagrada učesnicima likovnog konkursa na temu „Mir je IN, nasilje OUT“

Najava: Dodjela nagrada učesnicima likovnog konkursa na temu „Mir je IN, nasilje OUT“
Datum objave: 24.12.2015 12:00 | Autor: PR služba Ministarstva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Pobjednicima likovnog konkursa na temu „Mir je IN, nasilje OUT“ u organizaciji Nansen dijalog centra Crne Gore, koji su podržali Ministarstvo prosvjete Crne Gore, Zavod za školstvo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Globalno partnerstvo za prevenciju oružanih sukoba, biće dodijeljene nagrade u petak 25. decembra u velikoj sali Zavoda za školstvo sa početkom u 12 sati.

O značaju kreativnih pristupa obrazovanju za mir i izgradnji mira govoriće članovi međunarodne Komisije za izbor likovnih radova iz Crne Gore koji su učestvovali u ovogodišnjoj selekciji radova: dr Sonja Tomović-Šundić, profesorica na Fakultetu političkih nauka, mr Svetlana Čabarkapa, samostalna savjetnica u Ministarstvu prosvjete Crne Gore, Radovan Popović, direktor Zavoda za školstvo Crne Gore i Ivana Gajović iz Nansen dijalog centra Crna Gora.

Nagrađeni učenici su: Daria Tošić, JU Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje, Edin Ćeranić, JU Srednja likovna škola "Petar Lubarda", Cetinje, Jelena Nilović, JU OŠ Meksiko, Bar, i Bogdana Tijanić, JU Ekonomsko-ugostiteljska škola.

Ovom prilikom Nansen dijalog centar predstaviće Nansen mirovni kalendar za 2016. godinu koji je ilustrovan radovima učenika – učesnika likovnog konkursa „Mir je IN, nasilje OUT“.

PR služba Ministarstva prosvjete