Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

XИИ Међународни конкурс поезије и позоришта „Замак Дуино“ – Поезија и солидарност, језици народа

XИИ Међународни конкурс поезије и позоришта „Замак Дуино“ – Поезија и солидарност, језици народа
Датум објаве: 10.09.2015 13:00 | Аутор: ПР Служба

Испис Штампај страницу


XИИ Међународни конкурс поезије и позоришта „Замак Дуино“ – Поезија и солидарност, језици народа, у организацији Центра за међународне студије и документацију за културу младих при Универзитету у Трсту и италијанског Удружења за поезију и солидарност намијењен је талентованим ученицима и младима до 30 година старости.

Тема конкурса је „Гест и генеза“ (Креативност и стварање: у животу, у мислима, у природи, у умјетности...) и има за циљ да промовише поезију младих и прошири мрежу младих пјесника који ће промовисати мир и солидарност у свијету.

Овај конкурс, као и Свјетски омладински форум „Право на дијалог“, организује се као дио свеобухватнијег пројекта „Поезија и солидарност, језици народа“ који су Габриела и Отавио Грубер инцирали 2000. године, а затим их подржало италијанско Удружење „Поезија и солидарност“.

Конкурс се реализује под покровитељством италијанске Националне комисије за УНЕСЦО и Министарства за спољне послове Републике Италије.

Више информација на сајтовима: www.центроцултурагиованиле.еу, www.поесиаесолидариета.ит, хттп://хоме.цастеллодидуинопоесиа.орг/банди-страниери/

Текст конкурса можете пронаћи ОВДЈЕ

Апликациони формулар на енглеском језику можете пронаћи ОВДЈЕ

Апликациони формулар на италијанском језику можете пронаћи ОВДЈЕ

 

ПР Служба Министарства просвјете