Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Расписан други Конкурс за упис 30 полазника И године вишег стручног образовања

Саопштење: Расписан други Конкурс за упис 30 полазника И године вишег стручног образовања
Датум објаве: 21.07.2015 16:40 | Аутор: ПР Служба

Испис Штампај страницу


Министарство просвјете објавило је други Конкурс за упис 30 полазника И године вишег стручног образовања за школску 2015/2016. годину у ЈУ Школи за средње и више стручно образовање "Сергије Станић" у Подгорици.

Конкурс се односи на В степен стручне спреме за образовне програме Менаџер кулинарства 15 кандидата и Ресторатер 15 кандидата.

Пријава на Конкурс подноси се Школи од 17. до 19. августа 2015. године.

Ранг листа
кандидата за упис објављује се на огласној табли Школе 24. августа 2015. године. На утврђену ранг листу, кандидат за упис може поднијети приговор Наставничком вијећу школе у року од три дана од дана објављивања ранг листе на огласној табли.

Пријава за упис полазника ће се подносити школи 26, 27. и 28. августа 2015. године.

На Конкурс за образовни програм Менаџер кулинарства могу се пријавити особе које су завршиле четворогодишњу стручну школу из области куварства и које имају положен екстерни стручни испит или особе које су завршиле трогодишњу стручну школу из области куварства, имају положен мајсторски испит и диференцијалне испите које одређује Школа.

На Конкурс за образовни програм Ресторатер могу се пријавити особе које су завршила четворогодишњу стручну школу из области услуживања и имају положен екстерни стручни испит или особе које имају завршену трогодишњу стручну школу из области услуживања, положен мајсторски испит и диференцијалне испите које одређује Школа.

Кандидати за упис треба да доставе Школи: пријаву на Конурс и свједочанства посљедња три разреда стручне школе из области куварства, односно услуживања, док кандидати који су завршили трогодишњу стручну школу достављају свједочанста посљедња три разреда стручне школе из области куварства, односно услуживања и доказ о положеном мајсторском испиту, односно доказ о стеченом петом степену или ВКВ који су стечени по ранијим прописима.

Текст Конкурса можете пронаћи ОВДЈЕ

ПР служба Министарства просвјете