Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Saopštenje: Objavljen drugi Međunarodni konkurs za mlade „Vođa budućnosti“ (The Leader of the Future)

Datum objave: 17.11.2014 15:30 | Autor: Vesna Gajević

Ispis Štampaj stranicu


Udruženje „INTERAMNIA svjetski kup“ i Univerzitet u Teramu zajedno sa Udruženjem „Jezici Evrope i Mediteranskog mora“ objavljuju drugi Međunarodni konkurs za mlade „Vođa budućnosti“ (The Leader of the Future), povodom održavanja Prvog svjetskog kongresa za prava jezika na proljeće 2015. godine, čiji će domaćin biti grad Teramo u Italiji.  

Konkurs za mlade „Vođa budućnosti“ organizovan je 2012. godine u Teramu sa ciljem da đeca povedu raspravu o izazovima koje čekaju idealnog vođu na putu izgradnje novog globalnog svijeta koji je okrenut budućnosti. Ovogodišnji konkurs organizovan je sa ciljem da se pruži podrška 43. Interamnia svjetskom kupu koji će se održati u Teramu od 5. do11. jula 2015. godine.

Interamnia svjetski kup je sportska manifestacija sa četrdesetogodišnjom tradicijom čiji je cilj promovisanje  poštovanja literarnih i lingvističkih različitosti.

Drugi Međunarodni konkurs za mlade organizovan je u tri kategorije. Za kategorije pojedinačni radovi i timski radovi tema je “Sport prevazilazi i prihvata razlike”, a u kategoriji specijalni radovi tema je „Francuski, jezik olimpijskih vrijednosti“.

Rok za slanje aplikacionog formulara i radova je 15. januar 2015. godine. Svi učesnici dobiće sertifikate za učešće, a najbolji radovi biće predstavljeni na specijalnoj izložbi i objavljeni na sajtovima Udruženja „INTERAMNIA svjetski kup“, Univerziteta u Teramu, kao i Udruženja „Jezici Evrope i Mediteranskog mora“.

Informacije o konkursu i aplikacioni formular na engleskom jeziku možete preuzeti ovđe…the leader of the future ing.pdf