Manja slova Veća slova RSSVeljko Tomić - Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih

PR


Veljko Tomić rođen je 17.01.1979. godine u Pljevljima. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Podgorici, a fakultetsku diplomu stekao je na Pravnom fakultetu u Podgorici 2004. godine.

Svoju radnu profesinalnu karijeru započeo je 2005. godine – kao pripravnik u advokatskoj kancelariji u Podgorici.

U periodu od 2007 - 2013. godine radio je na poslovima pravnog savjetnika u Zavodu za zbrinjavanje izbjeglica Vlade Crne Gore. U maju 2013. godine preuzeo je dužnosti šefa Odsjeka za raseljena, interno raseljena lica i readmisiju u Upravi za zbrinjavanje izbjeglica.

U martu 2014. godine karijeru je nastavio u Ministarstvu rada i socijalnog staranja kao načelnik Službe za pravne, kadrovske i kancelarijske poslove. U julu iste godine imenovan je za predsjednika Upravnog odbora JU Dom starih „Bijelo Polje“, člana Upravnog odbora JU Zavod „Komanski most“, a izabran je i za arbitra/miritelja u postupku mirnog rješavanja radnih sporova.

Član je Savjeta za razvoj nevladinih organizacija.

Pored formalnog obrazovanja, pohađao je brojne seminare u organizaciji državnih i međunarodnih institucija, kao i NVO sektora.

Služi se engleskim i ruskim jezikom.

Oženjen, otac dvoje djece.

Kontakt:

Tel: +382 20 410 105 +382 20 410 106

E-mail: veljko.tomic@mps.gov.me