Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

 Марасх Дукај – Генерални директор Директората за образовање припадника мањинских народа и других националних заједница


ПР служба Министарства просвјете

Рођен 02.07.1985. године у Подгорици.
Основну школу и гимназију је завршио у Тузима.

Дипломирао 2008. године на Студијском програму за образовање учитеља на абанском језику (у трајању од 4 год.), Универзитет Црне Горе.
 
Магистрирао на “Европском Универзитету“ у Тирани (у трајању од 1,5 год.), смјер Школска Психологија, на тему: „Школски психолог као тренер и лидер у настави“.

Радну каријеру је започео 2009. године, као приправник у Основној школи „Махмут Лекић“ у Тузима. У периоду од 2010 - 2013. године радио је као професор у Основној школи „Ђерђ Кастриоти Скендербег“ у Затријепчу. У периоду од 2013 - 2015. године радио је као професор разредне наставе у Основној школи „Махмут Лекић“ у Тузима.

Објављивао је радове у више стручних часописа на албанском и црногорском језику.

Радио је и као новинар и уредник у локалној телевизији „ТВ Боин“.

Полазник је многих семинара и обука у области образовања и људских права. Алуминсита је Школе Демократског Руковођења, и успјешно је завршио Школу Политичких Студија Савјета Европе. Учесник је многих Конференција и Форума у земљи и иностранству.

У марту 2015. године именован је за генералног директора Директората за образовање припадника мањинских народа и других националних заједница у Министарству просвјете.

Служи се енглеским језиком.

Контакт:
Тел: +382 20 410 178
Фаx: +382 20 410-101
Емаил: марасх.дукај@мпс.гов.ме