Manja slova Veća slova RSS Marash Dukaj – Generalni direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica


PR služba Ministarstva prosvjete

Rođen 02.07.1985. godine u Podgorici.
Osnovnu školu i gimnaziju je završio u Tuzima.

Diplomirao 2008. godine na Studijskom programu za obrazovanje učitelja na abanskom jeziku (u trajanju od 4 god.), Univerzitet Crne Gore.
 
Magistrirao na “Evropskom Univerzitetu“ u Tirani (u trajanju od 1,5 god.), smjer Školska Psihologija, na temu: „Školski psiholog kao trener i lider u nastavi“.

Radnu karijeru je započeo 2009. godine, kao pripravnik u Osnovnoj školi „Mahmut Lekić“ u Tuzima. U periodu od 2010 - 2013. godine radio je kao profesor u Osnovnoj školi „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ u Zatrijepču. U periodu od 2013 - 2015. godine radio je kao profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Mahmut Lekić“ u Tuzima.

Objavljivao je radove u više stručnih časopisa na albanskom i crnogorskom jeziku.

Radio je i kao novinar i urednik u lokalnoj televiziji „TV Boin“.

Polaznik je mnogih seminara i obuka u oblasti obrazovanja i ljudskih prava. Aluminsita je Škole Demokratskog Rukovođenja, i uspješno je završio Školu Političkih Studija Savjeta Evrope. Učesnik je mnogih Konferencija i Foruma u zemlji i inostranstvu.

U martu 2015. godine imenovan je za generalnog direktora Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete.

Služi se engleskim jezikom.

Kontakt:
Tel: +382 20 410 178
Fax: +382 20 410-101
Email: marash.dukaj@mps.gov.me