Manja slova Veća slova RSSArijana Nikolić Vučinić - Generalna direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje

PR služba

Arijana Nikolić Vučinić rođena je 04.07.1975. godine, u Podgorici. Završila je Ekonomski fakultet u Podgorici, gdje je ujedno završila postdiplomske studije, 2007. godine, i odbranila magistarsku tezu pod naslovom: „Kreiranje zone slobodne trgovine na području jugoistočne Evrope“. Završila je više specijalizacija iz oblasti ekonomskih nauka. 

Profesionalnu karijeru je započela u srednjoj Elektrotehničkoj školi, kao predavač na predmetu Ekonomika i organizacija poslovanja (2001). Iste godine preuzima dužnost Savjetnika za ekonomska pitanja u Pošti Crne Gore d.o.o. i na tom mjestu ostaje do 2004. godine. Karijeru nastavlja u Ministarstvu za međunardonu ekonomsku saradnju i evropske integracije, kao savjetnik u Sekoru za saradnju sa međunarodnim ekonomskim organizacijama. U decembru 2006. godine prelazi u Ministarstvo ekonomije kao Koordinator sektora za regionalnu trgovinsku saradnju, regionalne organizacije i inicijative. 

U toku svog angažmana u Ministarstvu ekonomije vodila i učestvovala u nizu projekata vezanih za spoljnu trgovinu od kojih je najznačajniji CEFTA 2006.

Od januara 2013. godine obavljala je funkciju direktora Direktorata za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, a od 2. aprila 2015. godine imenovana je za vd generalnog direktora Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje i vaspitanje u Ministarstvu prosvjete.

Govori engleski jezik.

Udata je i ima jedno dijete.
Kontakt telefon: +382 20 410 110