Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Аријана Николић Вучинић - Генерална директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање и васпитање

ПР служба

Аријана Николић Вучинић рођена је 04.07.1975. године, у Подгорици. Завршила је Економски факултет у Подгорици, гдје је уједно завршила постдипломске студије, 2007. године, и одбранила магистарску тезу под насловом: „Креирање зоне слободне трговине на подручју југоисточне Европе“. Завршила је више специјализација из области економских наука. 

Професионалну каријеру је започела у средњој Електротехничкој школи, као предавач на предмету Економика и организација пословања (2001). Исте године преузима дужност Савјетника за економска питања у Пошти Црне Горе д.о.о. и на том мјесту остаје до 2004. године. Каријеру наставља у Министарству за међунардону економску сарадњу и европске интеграције, као савјетник у Секору за сарадњу са међународним економским организацијама. У децембру 2006. године прелази у Министарство економије као Координатор сектора за регионалну трговинску сарадњу, регионалне организације и иницијативе. 

У току свог ангажмана у Министарству економије водила и учествовала у низу пројеката везаних за спољну трговину од којих је најзначајнији ЦЕФТА 2006.

Од јануара 2013. године обављала је функцију директора Директората за тржиште рада и запошљавање у Министарству рада и социјалног старања, а од 2. априла 2015. године именована је за вд генералног директора Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање и васпитање у Министарству просвјете.

Говори енглески језик.

Удата је и има једно дијете.
Контакт телефон: +382 20 410 110