Manja slova Veća slova RSS

>

Saopštenje: Svečano uručene diploma pobjednicima na 39. Međunarodnom dječijem likovnom takmičenju “Lidice 2011”

Saopštenje: Svečano uručene diploma pobjednicima na 39. Međunarodnom dječijem likovnom takmičenju “Lidice 2011”
Datum objave: 10.04.2012 13:54 | Autor: Ivona Međedović

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u prostorijama Ministarstva prosvjete i sporta održano svečano uručenje diploma pobjednicima na 39. Međunarodnom dječijem likovnom takmičenju “Lidice 2011”.

 

Na ovom tradicionalnom takmičenju, koje organizuju Ministarstvo kulture Republike Češke, Ministarstvo inostranih poslova Republike Češke, Ministarstvo obrazovanja, omladine i sporta Republike Češke i Češka komisija za UNESCO, učestvovala su đeca iz 66 zemlje sa 25.450 radova.

 Ivona Međedović

Svake godine đeca iz desetak zemalja sa svih kontinenata učestvuju u izložbi, a ovogodišnja tema 39. Međunarodnog dječijeg likovnog takmičenja “Lidice 2011” je bila "Tu đe živim, to sam ja".

 

Na ovom tradicionalnom takmičenju, koje ima međunarodnu reputaciju, učestvovalo je nekoliko desetina đece iz vaspitno-obrazovnih ustanova iz cijele Crne Gore.

 

Nj. E. gospodin Václav DOBEŠ, konzul Republike Češke u Crnoj Gori i gospođa Vesna VUČUROVIĆ. pomoćnica ministra prosvjete i sporta, uručili su diplome za četvoro nagrađenih učenika iz 3 vaspitno-obrazovne ustanove iz Crne Gore.