Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Свечано уручене диплома побједницима на 39. Међународном дјечијем ликовном такмичењу “Лидице 2011”

Саопштење: Свечано уручене диплома побједницима на 39. Међународном дјечијем ликовном такмичењу “Лидице 2011”
Датум објаве: 10.04.2012 13:54 | Аутор: Ивона Међедовић

Испис Штампај страницу


Данас је у просторијама Министарства просвјете и спорта одржано свечано уручење диплома побједницима на 39. Међународном дјечијем ликовном такмичењу “Лидице 2011”.

 

На овом традиционалном такмичењу, које организују Министарство културе Републике Чешке, Министарство иностраних послова Републике Чешке, Министарство образовања, омладине и спорта Републике Чешке и Чешка комисија за УНЕСЦО, учествовала су ђеца из 66 земље са 25.450 радова.

 Ивона Међедовић

Сваке године ђеца из десетак земаља са свих континената учествују у изложби, а овогодишња тема 39. Међународног дјечијег ликовног такмичења “Лидице 2011” је била "Ту ђе живим, то сам ја".

 

На овом традиционалном такмичењу, које има међународну репутацију, учествовало је неколико десетина ђеце из васпитно-образовних установа из цијеле Црне Горе.

 

Њ. Е. господин Вáцлав ДОБЕШ, конзул Републике Чешке у Црној Гори и госпођа Весна ВУЧУРОВИЋ. помоћница министра просвјете и спорта, уручили су дипломе за четворо награђених ученика из 3 васпитно-образовне установе из Црне Горе.