Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Спремни за школу: уџбеници за ову школску годину припремљени према плану

Спремни за школу: уџбеници за ову школску годину припремљени према плану
Датум објаве: 18.08.2017 12:58 | Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Испис Штампај страницу


Црногорски образовни систем, након спроведених реформских корака, улази спремно у нову школску годину. Ове године ђаци ће највећим дијелом учити из постојећих уџбеника, уз одређена прилагођавања и неколико нових наслова.

„Како је за припрему и штампу нових уџбеника потребно око годину дана или више, то је било и планирано да се ове школске године наставни процес одвија са постојећим уџбеницима, уз прилагођавања. Дакле, нико није ни очекивао нити је било планирано да у употреби ове школске године буду нови уџбеници.

Нови наслови су из Физике 7. 8. и 9. разред, Енглески језик за све разреде средње школе, Математика за први и други разред гимназије и Биологија за други разред гимназије, али они такође нијесу везани за Реформу већ су планирани од раније.“, саопштила је савјетница за односе са јавношћу у Министарству просвјете Милица Лекић.

Питом, коришћење постојећих уџбеника неће утицати на квалитет наставе. Већина предметних програма није мијењала садржај више од 30%. За неке предмете комбиноваће се постојећи уџбеници, а и таквих случајева неће бити пуно. Но свакако да је ријеч о техничком питању и наведено није везано за обим градива који ће се учити.

„У циљу припреме за почетак нове школске године, Министарство је организовало састанке са директорима свих предшколских, те свих основних и средњих образовних установа, како би са најодговорнијим људима за имплементацију Реформе ријешило евентуалне недоумице“, нагласила је Лекић.

ПР служба Министарства просвјете